11 Şubat 2009 Çarşamba

Guus Hiddink --> Chelsea


Belki de ihtimal vermediğimden Hiddink ismi hiç aklıma gelmemişti ama Chelsea bugün resmi açıklamayı yaptı. Abramovich kendisini bizzat aramış ve teklifini iletmiş. Hiddink de Roman'ın Rus futboluna yaptığı katkıların bir karşılığı olarak ona yardımcı olmak istemiş ve teklifi kabul etmiş.

Anlaşma sezon sonuna kadar, ondan sonra ne olacak bilmiyorum. Normal şartlarda bir teknik direktörün bir şeyleri değiştirebilmesi için kısa bir süre ama bahsedilen isim Hiddink ve elindeki oyuncular bazı şeyleri daha çabuk anlayıp uygulayabilecek yetenekte isimler ise bu kısa zaman diliminde bile Chelsea'de olumlu etkiler görmemiz şaşırtıcı olmayacak. Muhtemelen sezon sonunda kontratı da uzatılacaktır. Bugüne kadar Hiddink etkisini gittiği her takımda net bir şekilde gördük, her takımında o göze hoş gelen hücum futbolunu oynattı.

İşin buradan dönmesi çok zor ama hele bir de bu kısa sürede şampiyonluk getirebilirse tam bir efsane olur. Şampiyonluk gelmese bile Chelsea taraftarları en azından son iki teknik adamın takımlarından çok daha keyif veren bir takım izleyeceklerdir.

4 yorum:

Pamukk dedi ki...

başarılı olacaktır hayırlı olsun. şimdi korksun manchester united

Şen Şef dedi ki...

İtalyan gazeteleri 4 ay boyunca ayda 1 milyon avro verdiğini söylüyorlar Abra'nın. Zaten Rusya'nın başına getiren de oydu kendisini.
Aslında sezon sonu için Chelsea Ancelotti'ye de kanca takmış durumda, Real'le çekişiyorlar 49 yaşındaki İtalyan için. Kendisi Milan'da kalmak ister ama Milan hala kendisini istiyor olacak mı şüpheli...

open your mind dedi ki...

Hiddink etkisini her kulüpte gösterdi derken Fenerbahçe'den kıçına teneke bağlanıp yollanma kısmını es geçmişsin galiba müdür?
:D

Arkhe dedi ki...

Edit'den önce yakalasaydın parantez içinde Fenerbahçe hariç vardı. lol

Çok kısa görev aldı ve Fenerbahçe'de bir şeyleri değiştirmesi mümkün değildi. O hikaye ile ilgili olarak uzun bir post da yazılır ama aslında etkisini de gösterdi, yaptığı çok ciddi değişiklikler vardı mesela tandem oynatmak gibi ama asıl tepkiyi de zaten bunlar yüzünden aldı ve gitti.