2 Şubat 2009 Pazartesi

Michael Phelps

4 yorum:

GK dedi ki...

Hızlı koşan atın şeyi seyrek düşermiş.Phelps'de o hesap.Maradonavari hareketlerle kariyerini bitirmek üzere.Yolu açık olsun.

Şen Şef dedi ki...

GK Maradona'yla karşılaştırmak için aceleci davranmamış mısın biraz? Hem atasözünün buradaki anlamını da çıkaramadım.

NBA'de son grevin konularından biri cannabis'in doping kontrollerinde aranmamasıydı. Neticede NBA (ve NFL de) oyuncularının çoğu diledikleri gibi yasayı çiğnemekteler. Bu maddenin kullanımıyla ilgili sportif sıkıntı yoktur, politik sıkıntı vardır. Neyse uzatmayayım.

GK dedi ki...

Bu haltı kariyerinin hangi döneminde yemiş olmasının bi önemi yok bence.Phelps'in bu fotografları doğrulanırsa tıpkı Maradona gibi bir çöküşe girecektir,görürüz.Zira böyle bir durumda söz konusu; "bir sporcunun" uyuşturucu kullanması değil "dünyanın en iyi futbolcusu" yada "dünyanın en iyi yüzücüsü"nün uyuşturucu kullanmasıdır.Başarı,şan şöhret akabinde gelen bu tarz hadiseler insanlarda ve hatta bazen kurumlarda bile normalin üstünde tepkiler verilmesine yol açar.Bu yönüyle Maradona'ya benzettim Phelps'i.

Ayrıca uyuşturucu kullanan bir sporcunun yazılı kurallara dayanarak belli bir süre men edilmesi,spor hayatının bitirilmesi vs. durumlarla pek ilgilenmiyorum ama sporcu etiği denen bi kavram vardır ve uyuşturucu kullanımı etik dışı bir harekettir.

Tuner dedi ki...

müdür bunun g-talk'unu bul bence bir yerden =)