26 Şubat 2009 Perşembe

Real Madrid 0-1 Liverpool


Liverpool ve Benitez Şampiyonlar Ligi’nin guruları olduğunu dün bir kez daha gösterdiler. Real Madrid’in pas yollarını çok iyi tıkadılar ve adam gibi pozisyon bile vermediler. La liga’nın zayıf rakiplerine karşı alınan skorların bu maçlar için ölçü olamayacağını Madrid taraftarlarına öğrettiler. Ev sahibine doldur boşalttan başka yapacak bir şey bırakmadılar.

Özellikle orta sahada güzel mücadele olmasına rağmen maç sıkıcı geçti gibi göründü. Liverpool’un bu taktik üstünlüğü sebebiyle ben de maçtan çok keyif almadım ama Benayoun’un golü gecemi güzelleştirmeye yetti. Bir ara sekerek oynayan Torres’e ve Gerrard’ın eksikliğine rağmen Madrid deplasmanından harika bir galibiyet geldi. İşin ironik yanı ise sahada bu skora sevinen İspanyol futbolcu sayısının daha fazla olmasıydı.

İlk maçlar sonunda üç İtalyan bir İspanyol takımı karşısında avantaj sağlayan İngilizler arasında en avantajlı takım bence Liverpool. Yine de Real Madrid Liverpool’u İngiltere’de yenebilecek bir takım tabii ki ama işin içine bu kupa girince Liverpool’u bu dezavantajla elemeleri çok zor. Benitez kilidini açabilecek çözümleri Ramos üretebilir mi bilemiyorum.

Hiç yorum yok: