17 Şubat 2009 Salı

Curva Nord'dan Maldini'ye..


Milano derbisinde daha önce buna benzer bir şeyin çok yaşandığını sanmıyorum. Bir Milan oyuncusu Curva Nord tarafından alkışlandı ve fotoğraftaki pankart açıldı:
.
.
'Maldini: Da 20 anni nostro rivale, ma nella vita sempre leale'

“Maldini: 20 yıldır rakibimiz, ama bir ömür boyu hep vefalı”

10 yorum:

Patasana dedi ki...

bu pankartı okuduktan sonra; italyanlarmı olaya farklı bakıyor yoksa bizim derbi anlayışımız nefretemi bağlı çözemedim. kadıköyde bülent korkmaza böyle bir pankart açılabileceğini hayal edebilen var mı?

Şen Şef dedi ki...

Aynı şeyi ben de düşündüm Patasana. Tabi kaptanın son derbisi olduğu için güzel bir jest yapmışlar. Ben önce Maldini'yi düşündüm, sahada ve dışarıda asil, beyefendi, sorumlu, profesyonel kalmış benim aklımda. Öyledir değildir ayrı konu, benim aklımda öyle kalmış neticede.

Öte yandan Bülent'e bakıyorum. ağır derecede kahramanım benim. Ama Parken Stadında omzu çıkmasaydı aynı derecede olacak mıydı Galatasaraylının gözünde. Her zaman hırslı, her zaman istekli, her zaman Galatasaraylıydı. Ama dürüst müydü, sportmen miydi, sorumlu muydu? 2 kere evet desem 5 kere de hayır demek zorunda kalırım mmaziye bakarken. Bülent'in değerini benim gözümde kısaltmaz bunlar, o en sevdiğimiz askerimiz. Ama Maldini işte general gibi kalıyor yüzbaşının yanında.

Haa, Fenerbahçe seyircisi Bülent Maldini'den bile daha mükemmel bir kaptanı olsa Galatasaray'ın, bir gün kalkıp da tribüne(!!) veya başka biryere benzer birşey yazar mı? Yüzbin kere hayır. O taraftar profili (FB için değil, biz, hepimiz) de işte Bülent gibi rakip kaptan, Terim gibi milli takım hocası, Rıdvan gibi yorumcu yaratıyor. Artık 3 büyüklerimize Türk kaptan bile bulamıyoruz doğru mu?

Arkhe dedi ki...

Şen Şef söylediğin her şeye imzamı atarım.

Pankart ile ilgili olarak ise bugün bir arkadaşım bizim 100. yılda Beşiktaş'lıların İnönü'de Kezmanın attığı Fenerbahçe maçında açtığı pankartı hatırlattı. Aynı şey değil, bir bireye özel açmak tabii ki farklı ama seyircinin bazen, daha doğrusu istediğinde bazı noktalara gelebildiğini gösteriyor;


He tabi böyle şeylere medya ne kadar yer veriyor, o ayrı..

http://img.sabah.com.tr/im/2007/05/06/AB20043CDE927145992893C6r.jpg

http://www.milliyet.com.tr/2007/05/06/spor/resim/aspo1.jpg

Pankartın daha büyük hali ofiste var, daha sonra eklerim.

Deep Blue dedi ki...

FDL 4 sene evvel kendini feshettiğinde de çok sağlam gene buna benzer duygu yoğunluklu bir pankart açılmıştı Milano CurvaNord'u tarafından... Hakikaten kültür işi bu bence..

Arkhe dedi ki...

Pankartın büyük hali;

http://img24.imageshack.us/img24/7971/bjkfenerbahce010da5wm7od1.jpg

Adsız dedi ki...

resmin ntvspor da fuat akdağ -m.demirkolun programında çıktı çıktı..ünlü oldun....

Pamukk dedi ki...

blogun adını gavurca yaparsanız okuyamazlar tabi ismini :p

Arkhe dedi ki...

Evet programda çıkmış, adsız yorumu sayesinde öğrendim ve netten baktım. Bloga taşıyıp ukalalık yapayım dedim ama bir türlü print screen alamadım.

Şen Şef dedi ki...

Pamukk dedi ki...

blogun adını gavurca yaparsanız okuyamazlar tabi ismini :p

Hadi be, ne dediler peki? Benim tahminim steryo sibolla

Şen Şef dedi ki...

Bu arada ben blog'un ismini steryo soğan'a çevirmeye hayır demem. Kulağa da güzel geliyor üstelik. Bi mirror site mı yapsak bu isimle?