24 Şubat 2009 Salı

Milan:1 Cagliari:0 (San Siro II)


Bu stada gitmek her zaman güzel. Güneşli bir günde ayrı güzel. Milan'ın derbideki tarafı olan mavi tribünün arkalarında bir Serie A maçı, rakip ne-farkederri, pardon Cagliari. Albinoleffe'yle oynasa gene bu kadar kişi olacak tribünde. Kaç kişi bakmadım. Bakayım aslında.






Neyse, tam maç havası. Futbolculara da deselermiş keşke bunu. Pippo golde ufak bir rol oynadı ama önce ıslıklanıp, hemen arkasından alkış ve kısa tezahüratla çıktı. Bizim tribün gene şarkılarını maç boyu sürdürmeye çalışsa da homurdandıkları için suçlanamayacak bir güruh seyretmekteydi maçı. Bizde takımlar -özellikle işler kötü giderken- maça sırf acı çekmeye ve çektirmeye gelen bol küfürlü, bol alaycı, aşağılayıcı, içi kararmış, başkalarını da karartan full negatif adamlar vardır. Biz bunu hep kendimizden bilip, her zaman spor ve yarışma kültüründen filan çevirirdik topu. Burada da aynen bu tip komşularım oldu, ki çoğunluk asla olmasalar da çıkardıkları gürültü ve yarattıkları sinir sebebiyle geri kalanların üzerine sinen bir tat bırakır bunlar. Ama belki de sahiplenmediğim bir yerde olduğundan beni germedi hatta güldürdü bazı laflar. Genel olarak "testa di ..." en sık kelinen ünlemse de, aradan ayıkladığım laflar arasında Jankulowski'ye Zio Cane (Köpek Amca) diyen adam beni öldürdü gülmekten. (Yoksa başkasına mı demişti?) Milan'ın futbolu pek tat vermese de, bir futbol maçı seyretmek için ne harika bir gün, ne muhteşem bir yer.


Milan'ın nasıl oynadığını filan anlatmaya gerek yok. Tek tip hücum ediyorlar. Ronaldinho ve Kaka'sız, hatta Pato'suz bir yere kadar zaten. Seedorf destek verdi Inzaghi'ye. Orta sahadaki adamların hepsinin ayağı iyi ama hızı kıt olunca aynı 1-2 pası 100 kere denediler, sonunda biri de girdi. Beraberlik golünü de yiyebilirdiler pekala. Tribünde 56,180 kişi varmış bu arada. Resimlerde öyle gözükmüyor gibi ama değil mi? Tabi boş tek koltuk olmayan, resim çekilen yerin bir ve iki alt katı var kadrajda olmayan.

Son olarak gündüz maçı diyorum ve şimdilik bitiriyorum.


Edit 1:
Not: Resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz, diger San Siro postundakiler de buna dahil, hatırlatırım.

Edit2: Neredeyse blogdaki bütün resimlerimiz için aynı şey geçerli zaten. Neyse, bu resimleri kendim çektiğim için özellikle tavsiye ediyorum hehe. Özellikle son resim olan panoramayı kaçırmayın. Daha da yazayım mı bu konuda? Evvet! Cipolla'dan herkese posterlik San Siro jipegg'i, isteyene 3mb'lık orijinali de yolluyoruz hemi de...

2 yorum:

Pamukk dedi ki...

wışş ne şanslısın. akşam inter-man u maçına da gittin mi?

Şen Şef dedi ki...

Maça bilet yoktu malesef, barda seyrettim..