3 Şubat 2009 Salı

Transfer Trafiği

İngiltere'de transferin son günü trafik fazlasıyla arttı. Söylentileri olan ama bir türlü kesinlik kazanamayan transferler ardı ardına açıklandı. Bunların arasında en sona kalan ve en dikkat çekeni tabii ki Arshavin.
.
İngiliz medyası bir yana blog alemini bile uzun zamandır bir sağa bir sola yatıran bu transfer hikayesi en sonunda son buldu ve Arshavin Arsenal'e transfer oldu, bahsedilen rakam 15 milyon £. Arsene Wenger Aston Villa'nın da gerisine düşünce kesenin ağzını mecburen açmış. 27 yaşında ülke dışına ilk kez çıkmak Arshavin için bir avantaj mı olacak dezavantaj mı göreceğiz.


Defoe'dan sonra Robbie Keane de Tottenham'a geri döndü, hatta Londra kulübünün Chimbonda'yı da geri aldığı söyleniyor. Defoe'nun uzun süreli sakatlığı ve Keane'nin Liverpool'da gözden iyice düşmesi bu transferi kaçınılmaz hale getirdi ve Liverpool kesin olmasa da büyük bir ihtimalle aldığı paranın oldukça altına Keane'i elden çıkardı. Tottenham bu isimler dışında Wigan'dan Palacios'u da kadrosuna kattı.
.
Manchester City transferde son isim olarak Given'i seçti ve 12 yıldır Newcastle forması giyen kaleci ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. Sezon başında büyük umutlar ve ciddi paralarla Rusya'dan getirdiği Jo'yu ise Everton'a kiraladı. Bir diğer dikkat çeken transfer ise Newcastle'lı N'Zogbia'nın Wigan'a transferi oldu. Kadrosundan iki isim kaybeden Newcastle ise sadece Wigan'dan Ryan Taylor takviyesini yapabildi.
.
Yılın bidonu Quaresma da son gün kiralık olarak Chelsea'ye gitti. Alışılmadık bir şekilde transfer dönemini sessiz geçirmek zorunda kalan Chelsea Joe Cole'un sakatlığından sonra biraz da mecburen en azından Quaresma takviyesini yaptı. Portekizli bu sefer bir şeyler başarabilir gibime geliyor.

Bunların dışında Portsmouth Gekas ve Basinas'ı aldı, Fulham Inter'den Dacourt'u kiraladı. İngiltere dışında iki transfer haberi de Almanya'dan var, Tymoschuk sezon sonu Bayern Münih'e geliyor. Charisteas ise Leverkusen ile anlaştı.

1 yorum:

Robaggio dedi ki...

arshavin-arsenal ilişkisi aylardır dile getiriliyor ama Arsenal'in rüştünü ıspat etmiş oyuncu almama geleneğinden dolayı pek yakıştıramıyordum bu ikiliyi birbirine..Silvestre'nin ardından bu da oldu, Wenger artık yetiştirip satan adam imajından kurtulmak istiyor galiba ya da iyileşince Fabregas'a yüklü bir meblağ karşılığı yol verebilir, o da mümkün...