24 Şubat 2009 Salı

Öteki Futbol

Barcelona yenildi. Aslında bu haftayı bu cümle ile bile geçebiliriz ama abartmayalım, neticede her ne kadar pek farkına varamasak da onlar da bu dünyaya ait bir futbol takımı. Çıkan kırmızı kart çok saçma bir karardı ki bugün cezaya itiraz da edilmiş, kartın skora da etkisi oldu. Bu arada okumadım ne kadar doğrudur bilemiyorum ama Ntvspor'un söylediğine göre "Marca" 12 maçta Barcelona'nın hakem kararlarından direkt olarak etkilendiğine dair bir araştırma yapmış ya neysee. Bir takımın bu kadar erken bu kadar büyük bir puan farkı yakaladıktan sonra hala hiç salmadan puan kaybetmiyor olması işe ayrı bir boyut katıyordu ki üst üste iki hafta puan kayıpları geldi. Madrid tarafı umutlandı ama bence en büyük umutları Barnebau'da Barcelona'yı alkışlamaktan kurtulmak olmalı, fazlası değil..
.
Inter yürüyor, Bologna karşısında da deplasmanda üç puan geldi. Arkadan gelenler elden geldiğince takip ediyor ama kazanırken bile ıslıklanan Milan ile Juventus'un Inter'i yakalaması pek mümkün görünmüyor. Şampiyonlar Ligi Inter'i ne kadar etkiler bilemem ama en iyi ihtimalle Serie A 2-3 maç önceden şampiyonunu belli etmez, fazlası da olmaz. Arkadan gelenler de takibe devam ediyor, Fiorentina yine Mutu ile yine son dakikada kazandı ve Milan'ın üç puan arkasında devam etti. Genoa ve Roma da 1-0 kazanarak Şampiyonlar Ligi kovalamaya devam ettiler. Milan bir sezon daha Şampiyonlar Ligi dışında kalmayı ne kadar kaldırabilir bilemiyorum.

Liverpool adına bir ara çok güçlü hissettiğimiz ama 5-6 haftadır o gücünü kaybeden "Sanırım bu sene olacak" duygusu Anfield'da Manchester City karşısında bırakılan iki puanla kendi adıma tamamen oradan kalktı, United farkı yediye çıkardı. Chelsea Hiddink ile çıktığı ilk lig maçını deplasmanda Aston Villa karşısındak azandı, bana Liverpool'u da geride bıracaklar gibi geliyor. Arsenal ise sahasında Arshavin'in siftah yaptığı maçta Sunderland karşısında golü bulamadı ve Villa ile farkı kapatma şansını kaybetti. Önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligini daha anlamlı kılacak büyük takımlardan biri olma yolunda hızla ilerliyorlar.
.
Almanya ilgi alanımızın dışında ama Bayern Münich'in 5 haftada kaybettiği 11 puan ve Hamburg'un liderliği de gözleri arada o tarafa çeviriyor. Hoffenheim ve Hertha da takdir toplayan şampiyonluk mücadelelerine devam ediyorlar. Fransa'da ise heyecan en fazla bu kadar sürdü ve Lyon yine ligin rengini belli etti, fark 6 puan. Arkadan gelen PSG, Marsilya, Toulouse, Bordeaux ve hatta Rennes'in mücadelesi ise zevk vermeyen bu lige ara ara bakmak için bir sebep oluyor.

Her şey bir yana, bu liglerdeki mücadeleyi de kökten etkileyebilecek Şampiyonlar Ligi en sonunda başlıyor..

2 yorum:

Pamukk dedi ki...

içinde ukte kalmış belli, ama hayalden öteye gidemeyecek Barnebau'da alkış beklentin :)

Şen Şef dedi ki...

Milan-Cagliari maçındaydım. Geçiyorum şimdi, şimdi gibi :)