16 Şubat 2009 Pazartesi

Öteki Futbol

İspanya, İtalya ve hatta bence İngiltere'de şampiyonların iyice şekillenmesiyle birlikte heyecan biraz azalabilir ama iyi ki Şampiyonlar Ligi başlıyor da keyif azalmayacak. Barcelona, Inter ve Manchester'ın yerel şampiyonlarla rahatlamaları ve rotasyon özgürlüğüne kavuşmaları bu takımlara Avrupa mücadelesinde de bir ufak avantaj sağlayabilir.
.
İtalya'da Inter favorisi olduğu derbiyi kazandı. Adriano'nun golünde el yardımı olduğunu yan hakem nasıl kaçırdı anlaşılmaz ama bence o gol olmasaydı da Inter öne geçecekti. Bu arada İtalya Futbol Federasyonu da Adriano'yu disiplin kuruluna sevk etmiş ve Brezilya'lı iki maç ceza alabilirmiş. Inter maçın 2. devresinde farkı arttıracak pozisyonları değerlendiremedikçe Milan baskısı artmaya başladı ve fark bire indi, beraberlik de gelebilirdi. Juventus ise sahasında Sampdoria'ya iki puan bıraktı ve Inter'in 9 puan gerisine düştü. Bu saatten sonra Milan ve daha arkadan gelenlerle Şampiyonlar Ligi mücadelesi yaparlar. Bu mücadeleye girecek takımlardan Roma Atalanta deplasmanında üç gol yedi, diğer iki takım Fiorentina ve Genoa ise 3-3 berabere kaldı. Üç farkla geriye düşen Fiorentina'da biri son dakikada olmak üzere üç gol de Mutu'dan geldi.
.
İngiltere'de bu hafta sonu FA Cup maçları oynandı. İddialı takımlardan Man. Utd. ve Chelsea kazanırken Aston Villa Everton deplasmanından üç gol yiyerek döndü. Premier League'de iste tek maç oynandı. Portsmouth kalecisi David James'in ligin en çok forma giyen futbolcusu ünvanını aldığı maçta sahasında Manchester City'yi 2-0 yendi ve Tony Adams gider gitmez 9 maç sonra galibiyetle tanışmış oldu. Çarşamba günü ise Manchester ve Van der Saar rekorlara devam etmek için Fulham karşısına çıkacak.
.
Guardiola artık Şampiyonlar Ligi'ni de düşünmeye başlayarak La Liga temposunu biraz düşürdü. Maçı izleyemedim ama Betis deplasmanında bir anda iki farkla geriye düşen Barcelona Henry ve Messi oyuna girdikten sonra yine o çılgın futbolunu oynamış ve beraberliği kurtarmış. Real Madrid ise galibiyet serisine bir de farklı galibiyet ekledi. Robben'in oynamadığı, Kaptan'ın ise gol sayısını 309 yaparak Di Stefano'nun önüne yerleştiği maçta deplasmanda Sporting Gijon'u 4-0 ile geçti.

3 yorum:

Şen Şef dedi ki...

Usta buna öteki futbol demiyelim yahu. Bunlara futbol diyelim mesela bizimkine tutbol, zutbol filan diyelim. Inter-Milan maçı TSL'nin çamurunu sildi vallahi gözlerimden. Tempo, mücadele, beceri... Bir de hala inatla İtalya'da oynanan futbolu 'sıkıcı' bulmakta ısrar edenler var, şaşırıyorum...

Pamukk dedi ki...

fitbol bizimki fitbol

Arkhe dedi ki...

Fitbol, hehe :)

Müdür Serie A bambaşkadır yaw..