5 Şubat 2009 Perşembe

Beşiktaş 3-1 Antalyaspor


Fortis Türkiye Kupası maçları hakkında uzun uzun konuşmama gerek yok ama dün bu maçı tribünden izlediğim için bloga not düşeyim istedim.

Antalyaspor normal olarak Süper Lige tutunmaya öncelik vermiş ve ideal 11'inden 7 kişiyi oynatmıyordu. Maçın ilk dakikalarında Bobo Antalyaspor'a bu sezon attığı 5. golü penaltı ile bulunca maç iyice antreman maçına döndü, ben de daha çok Ernst'i izledim. İlk maç üzerine yorum yapılmaz dedikten sonra araya yorum sıkıştırmayacağım, adam İstanbul'a ayak basmasının üzerinden 2 gün geçmeden maça çıktı. Erkan daha uzun süredir takımla birlikte, dün de beğenenler oldu ama ben olsam bir şey beklemezdim. Birkaç güzel iş yaptı gibi ama dün oynanan maç seviyesinde onları yapmazsa ayıp olurdu. Bu iki isim ve tribün dışında aklımda kalanlar ise Bobo'nun iyi oyunu ile "Messi" Serdar'ın güzel golüydü.

Ben dün çok eğlendim ve keyif aldım. Tribünler 1. devre tezahuratlarıyla beni sıksa da özellikle 2. devre bir kupa maçında görmeye alışık olmadığımız şekilde çok iyiydi. Son dakikalara doğru ise maçın adamı seçtikleri İbrahim Üzülmez ile beraber güzel eğlendiler. Yaklaşık iki sene sonra gol atan eski kaptan kendisinden beklenmeyen güzel bir hareket yaptığında tribünlerden "oooo" sesi yerine coşkulu bir kahkaha uğultusu çıkıyor. Maçına göre tepkinin de en büyüğünü alan İbrahim Üzülmez ile tribünün ilişkisi gerçekten ilginç. Bir anda çıkan "İbo doğruyu söyle, İbo doğruyu söyle, bugün ne içtin, bugün ne içtin" ve "Ne içtinse söyle biz de içelim" tezahuratları ve sahada Üzülmez'in artık kendini tutamayıp gülmesi bende bu maçın İnönü hatırası oldu. Fakat şöyle de bir şey var, Beşiktaş bu maç İbrahim Üzülmez'e yapılan tezahuratın ve ceza sahası civarında 1-2 riskli iş yapan Gökhan Zan'ın alkışlanmasının bedelini çok ağır ödeyebilir.

Fortis Türkiye Kupasının anlamsız, saçma ve sıkıcı bölümünü Beşiktaş da bitirdi. Bu akşam oynanacak Bursaspor-Fenerbahçe maçından sonra bu kupa biraz daha fazla şeyler ifade etmeye başlayacak.

2 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

Gökhan Zan'a ben mi ısınamdım bir türlü yoksa bu adamda itici birşey mi var anlayamadım..

Hazırlık maçı gibiydi, gerçekten de kupanın bu bölümü fazlasıyla sıkıcı..

Pamukk dedi ki...

İbo doğruyu söyle
İbo doğruyu söyle
bugün ne içtin
bugün ne içtin

2gündür söylüyorum lol