12 Şubat 2009 Perşembe

Fransa 0-2 Arjantin

55-60 dakika kadar bizim maça baktım ama gecenin önceliği Fransa-Arjantin maçına vermiştim ve ona geçtim. İyi de bu maçı seçmişim, dün oynanan Brezilya-İtalya maçı gibi kıran kırana bir maçtı.

Arjantin taraftarlarına daha ilk yarıda "oley" çektirecek bir oyun oynadı, özellikle ilk devrenin sonuna doğru inanılmaz güzel pas yaptılar. Fransa aslında çok da etkisiz bir pres yapmıyor olmasına rağmen neredeyse top görmedi. Tevez yerine Gutierrez tercihi vardı ve golü de bu oyuncu attı ama özelikle Tevez oyuna girip Messi'ye katılınca hele bu isimlere bir de Aguero eklenirse o üçlü ile uğraşmanın çok zor olacağı gözüktü. Birini bile yakalamak zorken üç tane uçan adamı kovalamak kolay olmasa gerek. Mascherano-Gago ikilisi güzel olmuş, arkaları da sağlam. Zanetti'yi anlatmaya zaten gerek yok ama ben Papa'yı da çok beğendim. Arjantin'de sadece Maxi Rodriguez bana biraz battı, onun yerine biri monte edilirse sanki daha iyi olacak.

Maradona'nın oyuncu ilişkileri normal olarak çok iyi, çıkan oyuncusunu alnından öpmesi falan çok güzeldi. Acaba Dünya Kupası tekrar onun ellerinde havaya kalkar mı? Bence kalkma ihtimali özellikle dünün yıldızı Messi sağlam olduğu sürece hiç de az değil..

2 yorum:

Alfredo dedi ki...

"ama özelikle Tevez oyuna girip Messi ve Aguero'ya katılınca o üçlü ile uğraşmanın çok zor olacağı gözüktü. Birini bile yakalamak zorken üç tane uçan adamı kovalamak kolay olmasa gerek."

o 3'lü sahada hiç beraber olmadı.Çünkü Tevez Agüero'nun yerine oyuna girdi :D

Arkhe dedi ki...

Maxi ile değişti diye hatırlıyordum, iki oyuncu aynı anda değişmiş kaçırmışım. :s

Demek neymiş hafif alkollü kafayla maç izlerken yazı yazmaya başlarsan böyle patlarmışsın. :)

Düzelttim, teşekkürler. O üçü beraber oynarsa karşılarındaki savunmaya Allah kolaylık versin..