9 Şubat 2009 Pazartesi

Hakem Damgası Vol:2

Tazeliği gittikten sonra çok da fazla bahsetmenin anlamı ve gereği yok biliyorum ama madem önceliğimiz arşiv tutmak, o zaman blogda bulunsun.
.
Bu hafta zirve yarışında olan takımlardan üçünün maçında hakemler öne çıktı, Gaziantepspor-Ankara maçını izleyemedim, onun hakkında bir fikrim yok. Kuddusi Müftüoğlu da Hacettepespor-Eskişehirspor maçında harikalar yaratmış. Üzerine en çok konuşulan maç Galatasaray-Kayserispor maçı ve Selçuk Dereli oldu. Galatasaray resmi siteden bir açıklama yapmış, Trabzonspor'lular gibi bir de yürüyüş yapılacakmış.. Komik..
.
Aslında maçta konuşulacak pozisyon çok ama ağırlık Lincoln'ün kartlarında, daha çok her şeyin başlangıcı olan kırmızı kartta. İlk kart bence doğru, bilinen Lincoln işte, niyeti de itirazının yapmacık olduğu da çok belli. İkinci sarı kart için ise kural kitabı bir öyle diyormuş bir böyle ama önemli olan yorum. Benim yorumum olayın öncesini de düşünerek direkt sarı kart olurdu. Biri topu attırmaz, diğeri topu alır, öbürü açılmaz en sonunda biri de sarı kart görür, bardağı taşıran Lincoln olunca kart da ona patladı. Olaya sadece Lincoln'ün giden topa ayağını uzatması olarak bakılırsa işler değişir ama bence yine niyet çok ortada. Bir de Baros için istenen penaltı pozisyonu var ama bence çok ağır olurdu ki zaten pozisyon da dışarıda. Bu iki pozisyondan ve maç bambaşka bir hale döndükten sonra aklıma gelen pozisyonlar Kayserispor aleyhine. Devre başında Servet'in Mehmet Eren'i düşürmesi ve maçın sonunda Emre'nin topa elle müdahelesi bence penaltı hatta Aghahowa kendini o kadar iğrenç bırakmasa sarı kart gördüğü pozisyonda bile penaltı alabilirdi. Baros'un bir hava topundaki çarpışma sonrası hakeme itiraz ederken kafasından akan kanı Dereli'nin formasına sürmesine ise sarı kart hafif kaçtı, Arda bile Baros atıldı diye çok korktu. O pozisyonda kırmızı kart gösteremeyen hakem Lincoln'ü de atmasaymış.
.
Herhalde Fenerbahçe'lilerin çoğu o İBB maçından sonra hakemi öne çıkarmaya utanır ve ona gelene kadar konuşması gereken çok fazla şeyi olduğu için de fazla üzerinde durmaz. Yardımcılarıyla beraber Cüneyt Çakır yine maçın önüne geçmek için çok uğraştı ama bu sebepten başarılı olamadı. Fenerbahçe'nin yediği iki gol de ofsayt. Gökhan'a hücum faul çalan yan hakem zaten inanılmaz bir adam, başka bir dünyada gibiydi. Çaldığı faulden sonra durgun giden maç gereksiz yere gerildi. O pozisyonun etkisiyle Çakır Emre ve Alex'e ilk devre sarı kartını gösteremedi. İBB'li Mahmut'un atıldığı pozisyond ilk anda çekmeye laf etmiştim ve çekme rakibini bozduysa da kart doğru. Tekrarında bir Cüneyt Çakır klasiği olarak çok basit bir kart gibi de geliyor ama ilk anda benim gördüğüm şey bana sarı dedirtti. Kart göstermese de olurdu, beni rahatsız etmezdi. 2. devre başında bir kornere Deivid'in ön direkte vurduğu kafa elle kesildi, penaltı olmalıydı. Kazım'ın itildiği pozisyona da penaltı verilebilirdi. Tijukuzu'nun gördüğü kırmızı kart da, Emre'nin bu maçı bitirebilmesi de saçmalık.
.
Haftanın ilk maçının üzerinden çok geçtiği ve sonrasında diğer maçlarda çok daha fazlası olduğu için İlker Meral çok konuşulmadı. İlk devrenin ortalarında De Nigris'i Trabzonspor'lu Selçuk'un düşürmesi bence penaltı ve normal olarak kırmızı kart. Bu pozisyonun etkisiyle Gökhan Ünal'ın da penaltı verilebilecek bir pozisyonuna kafasını çevirdi. Fırat Aydınus'un bile etki altında kaldığı Avni Aker'de son dakikada bir de ucuz faul verdi ve bu faul sonrasında da Trabzonspor golü buldu.
.
Lig Tv dendi, üç büyüklerden başkasının şampiyon olunmasını izin vermezler dendi, yedirmezler önlerini keserler dendi, lig iki takıma indiriliyor dendi ama tablo ortada, zirvede Sivasspor ve Trabzonspor var. Senelerce böyle bir zirve görüntüsünün Türk futbolunun lehine olduğu konuşuldu, tam bu tablo yakalanmışken şimdi Sivas'ın itildiğini söyleyenler var, gerçekten anlaşılmaz, gerçekten çok komik. İşin içinde art niyet olduğuna inanmıyorum, sadece bizim hakemlerimiz yetersiz, yeteneksiz ve bazen de karaktersiz. Kuralları da bilmedikleri olur gözünün önündekini görmedikleri de. Maç içinde olanların etkisi ile düdük çalmalarını geçtim hafta içinde olanlar bile çaldığı düdükleri etkiler çünkü güçlü değiller. İşin içinde başka şeyler aramadan önce bu gerçeği de görmek, hakemlerimizin rezil hakemler olduğunu da unutmamak lazım.

4 yorum:

Patasana dedi ki...

Karaktersiz kısmını ben art niyetli olarak yorumluyorum. gs maçından sonra bizim maçında katledileceği çok belliydi. eğer gs o açıklamayı bizim maçtan önce değilde sonra yapsaydı o bayraklar off-side da kalkardı penaltıyada. burada da senin dediğin ortaya çıkıyor. karaktersizler. yani art niyetliler!!!

Pamukk dedi ki...

sivasın bir gençlerbirliği maçını izlemiştim ki itmek ne kelime maçı aldılar verdiler direkt. bide izlemediklerimizde neler oluyor kimbilir. bu durumda sivas itiliyo demek komik gelmiyor bana. trabzon itildiğinde deliren siz Sn.Arkhe, sivas itilince de aynı tepkiyi bekleriz efendim :p

Arkhe dedi ki...

"İşin içinde başka şeyler aramadan önce hakemlerimizin rezil hakemler olduğunu da unutmamak lazım."

demiştim. :)

Pamukk dedi ki...

hakemlerimiz rezil o zaman kimse sesini çıkarmasın kimse itiraz etmesin efeniim