3 Mart 2009 Salı

Değneğin İki Ucu


Dün Ntv Spor'a haberin düştüğünü söylediklerinde açıkçası pek inanmadım. İnanmadığım şey Zenit'in Meira'yı istemesi değil, Galatasaray'ın bu satışa razı olmasıydı. Servet'in durumu ortada, Emre de sakat ve döndükten sonra tekrar sakatlanması kimseyi şaşırtmaz. Meira giderse elde kendisini yakından takip edenler tarafından methedilen Semih Kaya ve Emre Aşık kalacak, belki bir de Hakan Balta.

Meira geldiğinden beri kendini beğendiremedi, son haftalarda ise kötü performansı iyice göze batmaya başladı. Yanlış hatırlamıyorsam 2,5 milyon €'ya alınmış bu oyuncunun telafuz edilen 7 milyon €'ya satılması çok mantıklı ve başarılı bir transfer politikası gibi gözüküyor ama diğer tarafta da bir UEFA finali hedefi var. Semih mutlaka yetenekli bir oyuncudur, hedef UEFA olmasa belki daha rahat kabul edilebilir ama o seviyedeki maçlarda bu tecrübesiyle ne kadar yeterli olur bilinmez. Yapacağı bir hata ve neden olacağı kötü bir sonuç kariyer gelişimini de olumsuz etkileyebilir.

Galatasaray yönetimi kararını vermiş görünüyor. Hangi kararı verseler eleştiri alacaklardı o kesin ama Meira sezon sonu satışa çıkarılsa da Galatasaray herhalde bu transferden zarar etmezdi. Sanırım benim tercihim de Meira'yı en azından sezon sonuna kadar tutmak olurdu.

Hiç yorum yok: