9 Mart 2009 Pazartesi

Öteki Futbol


İspanya'da hevesler bu hafta kırıldı. Barcelona sahasında Kral Kupası finalinde karşılaşacağı Atletico Bilbao'yu kendini fazla sıkmadan 2-0 ile geçerken Madrid derbisinde beraberliği ofsayt bir golle kurtaran taraf Real Madrid, farklı bir galibiyeti kaçıran taraf ise Atletico Madrid oldu ve fark 6 puana çıktı. Agüero ve Forlan çok etkili kontra ataklar buldular, aslında ikisi de iyi oynadı ama gol pozisyonlarında Barcelona maçındaki kadar yüzdeli değilllerdi. Eğer daha ciddi ve dikkatli olabilselerdi çok rahat 3-4 farkı yakalayabilirlerdi. Real Madrid'de Barcelona maçına kadar puan kayıplarının devam etmesi sürpriz olmaz. Barcelona'nın ise bu hafta öncesinde 5 maçta 15 puan yapacağını düşünüyordum, üçü alındı ve devamı da gelecektir. Sanırım İspanya'da heyecan çok kısa sürmüş olacak ve Barcelona La Liga'yı bir kenara koyarak Şampiyonlar ligine daha iyi konsantre olabilecek.
.
Inter ve Mourinho için çok zorlu bir haftaydı. Arkada Roma beraberliği ve Sampdoria hezimeti, önde ise zorlu Genoa ve Manchester deplasmanları vardı. Zlatan ile gol erken geldi. Sonrasında da rahat götürdüğü maçta Balotelli'nin golüyle iyice rahatladı ve üç puanı kazandı. Juventus Torino derbisinde tek golle kazandı ve umutsuz takibine devam etti. Milan ise üç takipçisi Fiorentina, Roma ve Genoa'nın toplam 8 puan kaybettiği haftada hiç haz etmediğim İnzaghi'nin üç golüyle kazandı ve üçüncülük mücadelesinde rahatladı. Serie A'da bundan sonra puan farkında ufak oynamalar olabilir ama Roma'nın bir sıra yükselmesi haricinde bu sıralamanın değişeceğini sanmıyorum.
.
İngiltere bu hafta FA Cup ile geçti. Manchester United Fulham deplasmanında farklı kazandı. Bu sezonu beş kupayla kapatmayı kafaya koymuşlar, hiçbir maçı riske atmıyorlar. Chelsea de Hiddink ile kazanmaya devam ediyor. Coventry deplasmanında 2-0 kazanarak tur atladılar. Arsenal de Burnley'i 3-0 ile geçti ve tur atladı. Ligde pek heyecan kalmadı, FA Cup'da bir Manchester-Chelsea finali güzel olabilir.
.
Almanya ve Fransa'da ise çekişme devam ediyor. Lyon bu hafta Paris'de Lille'e kaybetti ve PSG deplasmanda Lorient'i geçince fark bir puana indi. Bu arada Paris'de maç sonunda Lille taraftarlarına tren çarpmış ve şimdilik 2 ölü var, yazık.. Lig mücadelesi yüzünden UEFA'yı önemsemeyen Bordeaux ise hızla düşmeye devam ediyor, Toulouse'dan üç gol yediler ve liderin Lyon'un 6, PSG'nin de 5 puan gerisine düştüler. Almanya'da ise Hertha lider, dört puan geriden gelen dört takım ise aynı puanda. Galatasaray'ın rakibi Hamburg ise ligin dibindeki M.Gladbach'a dört golle kaybetti.
.
Hafta içi Şampiyonlar Ligi ve UEFA kupası maçları oynanacak. Bu yazıda adı geçen takımlardan birçoğu önümüzdeki hafta lig mücadelesine ellerinde kalan tek hedef olarak daha sıkı sarılmaya başlayacak.

Hiç yorum yok: