11 Mart 2009 Çarşamba

Liverpool 4-0 Real Madrid

Liverpool maça çok çok iyi başladı, direkt bunaltıcı bir baskı kurdu. 5. dakikada iki gol pozisyonu, üç de kornerleri vardı. Ramos’un maç öncesinde küçümsediği Anfield Road’un da bu baskıda payı vardı. 10 dakika geçtikten sonra maç biraz normele döndü ama Torres inanılmaz istekliydi, muhteşem oynuyordu ve gol atacağı çok belliydi. 15. dakikada önce takımına bir top kazandırdı, sonra da bu toptan gelişen atakta Kuyt ile beraber rakibi hataya zorlayarak golü buldu. Real Madrid golden sonra da ayağa kalkamadı, ilk 20-25 dakika top görmedi, takımda sadece Casillas Liverpool’a direnebildi.
.
Liverpool bir gol daha bulacak gibiyken penaltı oldu. Pozisyonda yan hakem batırdı, el falan yok. Gerçi hakem zaten kötüydü, bu pozisyondan sonra da Türk hakemler gibi maç yönetti. Mesela Mascherano’nun sarı kartı da çok komikti. Bu arada Mascherano da ilk devre mükemmele yakın oynadı. Pres yaptı, top kazandı, savunmasına yardım etti. Xabi Alonso ile birlikte Gago ve Diarra’ya karşı büyük üstünlük sağladılar. Babel de çok etkiliydi, Ramos’un kanadını çok iyi ve rahat kullandı. Real Madrid ise hiçbir şey yaratamadı, Liverpool onları fena kilitledi ve üzerine pozisyonlar da buldu. Robben ve Higuain’e adam gibi top değmedi, Raul ise 40. dakikaya doğru zayıf bir kafa şutunda ortaya çıktı. İlk devre Liverpool’dan yine garip bir Şampiyonlar Ligi performansı izledik, Premier League’de sürekli bu futbolu oynayabilselerdi Manchester United ile bile kapışabilirlerdi. Bu devrede Real Madrid kalesinde Casillas olmasaydı devre çok daha farklı bitebilirdi.

Liverpool 2. devrenin başında Babel’in defansı çok güzel yarması ve sonrasında verdiği pasa Kaptan’ın o bilindik muhteşem vuruşlarından biri ile üç farkı yakaladı, bu dakikada da maç bitti. Benitez ileride lazım olabilecek yedeklerine dakika vermeye başladı, Liverpool rahat rahat maçı bitirdi. Son dakikaya girerken de Dossena noktayı koydu ve iki maçın toplamı 5-0 oldu.
.
Ezmek dedikleri bu olsa gerek.

2 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

o değil de ligde hafta sonu karşı karşıya geliyor pool ve united.. ne maç olucak ama.. tüm randevular iptal derim ben..

barSELOna dedi ki...

beter ol real...gerçi realin bize çıkmasını isterdim hem kupa da hem ligde darbe...

real cl yi aldı şimdi sıra ligde :)))

ayrıca liverpooolu yenmek daha bir güzel olacak neden mi reale 4 atanı devireceğiz ...