2 Mart 2009 Pazartesi

Öteki Futbol


Sempatimiz olan takımlar bu hafta dibe vurdular, Avrupa’da yüzüm gülmedi. Bir tek Arjantin’de Boca kazanmış, River kaybetmiş o kadar ki o tarafı artık çok takip edemiyorum, çok etkilemiyor. Liverpool kaybetti, Tuncay’ın gol atması ise tesellimiz oldu. Birkaç hafta önce yazdığımız öngörüler yerini buluyor, gerçi onları yazmak için dahi olmaya gerek de yoktu. Chelsea yine bir son dakika golüyle üç puanı aldı ve Liverpool’un averajla önüne geçti, muhtemelen ligi de şu an olduğu yerde bitirecek. Aston Villa da sahasında iki puan kaybetti hem de son 5 dakikada yediği iki golle ama Arsenal de Emirates’de Fulham’a gol atamayınca değişen bir şey olmadı. Arsenal’in durum kötü, Aston Villa ile fark şu an 6 ve işin kötüsü arkadan bir de Everton geliyor. Sanırım uzun zaman sonra Arsenal’i seneye UEFA kupasında izleyeceğiz. Erken şampiyon Manchester United ise Carling Cup finalinde Tottenham ile oynadı ve penaltılarla kupaya uzandı. Bu sene İngiltere’de onlardan başka kupa alan takım olacağını sanmıyorum çünkü her kupayı ciddiye alıyorlar.

İtalya’da hafta harika bir maçla sona erdi ve Inter iki kez iki farkla geriye düştüğü maçta Roma ile berabere kaldı. İlk devrenin bir bölümünü Barcelona maçı yüzünden kaçırdım ama ikinci devre de yeterli oldu. Maçın ilk bölümünde neredeyse yuhalanan Balotelli attığı iki golle Inter’i geri getirdi, uzun zamandır göremediğim Crespo ise harika bir kafa golü ile Inter’e 1 puan kazandırdı. Bu adamı seviyorum, en azından Cruz’dan önce tercih edilmesini isterim. İtalya’da da tesellim Milan’ın yine kaybetmesi oldu. Artık Inter ile olan puan farkını söylemeye gerek yok, sadece mastürbasyon amacıyla bazen dile getirebilirim ama asıl güzeli arkadan gelenlerin de Milan’a yetişiyor olması. Fiorentina, Genoa ve Roma 3. sıraya iyice yaklaştılar. Juventus ise bir şans golüyle kazandı ve farkı 7 puana indirdi.

İspanya’da ise teselli falan yok, kalecisiz Barcelona Iniesta'nın olmadığı son üç maçta 8. puanını kaybetti. Şu Katalan kaleci inadından vazgeçilse artık iyi olacak. Gerçi sorun sadece Valdes değil dün akşam yenen diğer gollerde hep bireysel hatalar var. Başta Eto'o olmak üzere maçı kopartabilecek pozisyonları da gole çeviremediler. Atletico Madrid de kazanmayı çok istedi, zaten Barcelona ile oynayan takımlar yarım sezonda efsane olan bu takımı yenmek için ekstra efor harcıyorlar. Bu puan kaybı ile birlikte Real Madrid de şampiyonluk havasına girdi ama ben hala Barcelona'nın şampiyonluğu bırakacağına ihtimal vermiyorum. Önümüzdeki 5 maçtan 15 puan gelecektir, Real Madrid de bu dönemde puan kaybedecektir ki bu kadar maç kaybetmemesi bile büyük başarı. Bu 5 maçtan sonra oynanacak Sevilla ve Valencia maçları da belki Barcelona'yı Madrid'de yine çift haneli puan farkı ile götürebilir.

İlk defa bu sene Alman ligini takip etmediğim için üzülüyorum, harika bir şampiyonluk mücadelesi var. Lider ile 7. arasında sadece 7 puan fark var, Bayern Munich ise lider Hertha'nın 4 puan gerisinde kaldı ve 5. sırada yer alıyor. Fransa'da PSG Marsilya'nın da önüne geçti ve Lyon'un dört puan gerisinde 2. sıraya yerleşti, bunu görmeyi özlemişim. Lyon'dan başka bir takımın şampiyon olması bence imkansız ama üç puanlık bir aralığa sıkışmış dört takımın Şampiyonlar Ligine katılma mücadelesi keyif veriyor.

Hafta içini İngiltere yine boş geçmiyor ve Premier League fikstürünü buraya yerleştirmiş,diğer ülkelerde ise kupa maçları oynanacak.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Nice blog.Do you post any of your work in English? Would love to read it.

My translator is not very good.

Thanks

Pep

Arkhe dedi ki...

Thank you but no, I don't use English in my posts.

I use Babel Fish and Google translate for Italian and Spanish. If you didn't try I advice them, it works..

barSELOna dedi ki...

Atletico maçında defansımız çok kötüydü.Artık kaleciye bir şey demiyorum ben çünkü sıkıldım her maç bu adamı eleştrimekten gerçi Txiki Valdes'e destek verdi zaten vermese bu desteği bu adam böyle yapmazdı ya da gitmişti çoktan.Eto'o için sene başından beri basit goller atıyor diyordum gerçi bu Cruyff üstadın felsefesine uygun ancak messi olmadı mı bu basit golleri de atamıyor bu kontrat işi bozmuş kafasını sene sonu ayrılacak diye bekliyorum umarım o 9 numarayı layıkıyla taşıyacak Benzema alınır

Pamukk dedi ki...

Real Madrid Geliyor Korkun!

Arkhe dedi ki...

sizler adına üzgünüm ama ne yazık ki korkmuyorum.. :)