24 Mart 2009 Salı

Öteki Futbol


İşler iyice yoğunlaşıyor, öteki futbolu takip etmek ve bloga not düşmek de iyice zorlaşıyor. İngiltere'de Liverpool fırtınası esiyor, herhalde an itibariyle Avrupa'da yüzü Liverpool taraftarından daha çok gülen bir topluluk yoktur. Real Madrid ve Manchester United'a atılan dörder gol, Rafa ile uzatılan sözleşme, 2009 başına kadar fırtına gibi esen ama şu an form durumuyla dibe vurmuş olan Aston Villa karşısında alınan 5-0'lık galibiyet ve bir maç fazlasıyla United ile olan puan farkının bire düşmüş olması moralleri sezon başındaki durumuna getirdi. Manchester United'da ilk Inter maçı sonrasında bir düşüş olduğu hissediliyordu. Geçtiğimiz hafta Liverpool'a kaybettikten sonra bu hafta da Fulham deplasmanından puansız döndüler. İlk golün geldiği penaltıyı yaratan Scholes 18. dakikada kırmızı kart gördü, 89. dakikada da Rooney oyundan atıldı. Ben yine de United'ın ne yazık ki şampiyon olacağını düşünüyorum. Chelsea Hiddink ile ilk kez kaybetti, Anelka da sakatlanmış ve 3 hafta oynamayacak. 1-0 kazanan Tottenham'ın sezona 8 maçta iki puanla başladığına inanmak çok zor. Aston Villa'nın yine kaybettiği haftada Arsenal kazanınca 3 puan farka 4.lükteki yerini sağlamlaştırdı. Middlesbrough bu hafta da kaybetti, ligde kalmaları imkansız gözüküyor.
.
La Liga'da Barcelona özüne döndü. Lig 6. sına karşı 56 dakikada 6 gol buldular ve toplamda 84 gole ulaşarak maç başına üç gol ortalamasını tekrar yakaladılar. Messi'nin yine muhteşem bir golü var. Iniesta ve Xavi sakatlandı ama milli maç arasına gelmesi iyi oldu, sanırım maç kaçırmayacaklar. Real Madrid iyi oynamadığı maçta Almeria'yı rahat geçti, iki gol Huntelaar'dan geldi. Fikstür Madrid için artık daha zor, Barcelona'yı takip ettikleri için ilk lig maçında Barcelona'dan 6 gol yemiş bir Malaga deplasmanına çıkacaklar. Sezonun ilk devresinde Madrid'in Almeria maçı öncesinde iki takım arasında 1 puan fark vardı. Sevilla ve Villareal yerlerini sağlamlaştırdılar, La Liga bu sıralamayla bitecek gibi duruyor.
.
Serie A'da Inter kazanırken Zlatan hafta içinden sonra hafta sonuna da takımı adına damga vurdu, yine muhteşem bir golü var. Hafta içinde gidebileceğine dair açıklamalar yaptı, Moratti de hafta sonu ona gideri yapmış. Sıradışı ve üstün yetenekli bir oyuncu olduğuna dair kimsenin şüphesi yok ama ben buna rağmen giderse çok üzülmem, konuşulduğu gibi Barcelona'ya gelmesini ise hiç istemem. Gamsız tavırları özellikle mağlup olunan maçlarda beni çileden çıkartıyor. Inter'in umutlu açıklamalar yapan takipçisi Juventus Roma deplasmanından dört gollü bir galibiyetle döndü, en azından ikincilikleri için artık garanti denebilir. Milan ufak bir hakem yardımıyla Napoli deplasmanından 1 puan çıkardı, maç çıkışı da Napoli'li taraftarlar Galliani'yi taşlamışlar. Serie A'da en keyifli mücadele ligde kalma ve Şampiyonlar Ligi'ne katılım için devam ediyor, Roma kaybedince Genoa ve Fiorentina bir adım önde kaldılar.
.
Fransa'da Bordeaux, Lyon ve Marsilya'nın kazandığı hafta PSG kaybedince dördüncülüğe düştü, bunun haricinde bir değişiklik yok. Bundesliga'da ise Hertha Berlin kaybedince dört takım yine bir puanlık aralığa sıkıştı. Milli maçlar yüzünden gerçek futboldan bir süre uzak kalacağız. Milli maçlardan kupa zamanları haricinde haz almıyorum. Süper Ligi değil ama Avrupa Liglerini bu hafta sonu izleyememek bir boşluk yaratacak.

Hiç yorum yok: