12 Mart 2009 Perşembe

Manchester United 2-0 Internazionale

Inter’in savunmasındaki eksikler hele bir de karşıda United hücumu olunca beni korkutuyordu, Samuel-Cordoba ikilisini sahada görünce tedirginliğim biraz gitti ama daha maçın başında kornerden gol yendi. Gerçi golde savunma oyuncularının hatası var diyemem, Vieira adamını kaçırdı. Daha doğrusu Vidic çok güzel kurtuldu, vurduğu kafa da harikaydı. Golden sonra United daha çok pozisyon bulur, daha etkili olur sanıyordum ama korktuğum kadar gelmediler. İlk devre Giggs çok iyiydi, Maicona’a karşı Ronaldo’nun Santon’a karşı olduğundan çok daha etkili oldu. Hakem ilk devre ev sahibi lehine daha kolay fauller çaldı gibime geldi ama Samuel’in pozisyon da sanırım penaltıydı.

Inter kötü gelmedi, beklendiği kadar hafif kalmadı. İlk 20 dakika çok etkili gidemeseler de devre sonuna doğru net pozisyonlar yakaladılar. Tribünler de herhalde mutluydu ki Old Trafford sessizken sık sık Inter seslerini duyduk. Manchester bu devre çok top kaybı yaptı, hücumda da O'Shea’nin net pozisyonu haricinde çok da etkili olamadı ki bu pozisyondan sonra Stankovic de net bir pozisyondan yararlanamadı. Belki ilk devre dün Anfield’da oynanan maç kadar tempolu geçmedi ama karşılıklı daha fazla gol pozisyonu izledik. Inter’in bu devre United deplasmanında bu kadar pozisyon yakalamışken golü bulamamış olması hem beceriksizlik hem de şanssızlık.


İkinci devrenin hemen başında gelen golden sonra herhalde Inter’in geri dönebileceğini düşünen yoktu. Ronaldo’nun golünde savunma adeta uyudu, bir kişi bile o adamı takip etmez mi anlamıyorum. İşte özellikle bu seviyelerde kazanmak için savunmaların kalitesi çok daha önemli. Mesela Inter’in kullandığı kornerlerde topa üç United’lı çıkıyordu, Inter ise iki yan top golü yedi. Zlatan’da çok etkisizdi ama United savunması da ona çok konsantre olmuştu. Mağlup duruma düştükten sonra Mourinho’nun yapabilecekleri az çok belli, önce Adriano girdi ve girer girmez pozisyon buldu ama bir daha da ayağına adam gibi top gelmedi. O top direkten dönmese belki bir şeyler değişebilirdi, United’ın bugün şansı da yanındaydı. Bu pozisyonun hemen sonrasında Berbatov da net bir pozisyondan yararlanamadı, karşı karşıya kaçırdı ya da Cesar kurtardı. Bu dakikalarda oyun sertleşir gibi de oldu. Ronaldo’nun kariyer planında azıcık bir İtalya düşüncesi varsa bile bu maçta gördüğü sertlik ve sahtekarlıklarına kesilen cezalardan sonra kafasından tamamen silmiştir. Ferguson Scholes’u çıkartıp Anderson’u alınca şaşırdım, savunma gücünü düşüreceğini tahmin etmiyordum ama bu değişiklikten sonra da top sürekli United’da kalmaya başladı, kontrolü tamamen ele geçirdiler. 70. dakikadan sonra tempoyu da iyice düşürdüler, Inter umudunu kesti ve maç bitsin diye beklemeye başladı.


Neticede Inter maçın büyük bölümünde kafa kafaya oynadı, en az Manchester United kadar hatta belki daha çok pozisyon buldu ama yine de tur atlamaya gücünün yetmeceği hissediliyordu. Inter’in kadrosu İtalya için güçlü belki ama bu seviye takımlar arasında üst sıralarda değil. Kuralar çekildiğinde Inter’in eleyeceğini kaç kişi düşünüyordu ki? Mesela hala oyuna Figo giriyor, Vieira ilk 11’de çıkıyor. Ben Zlatan’ı bile çok sevmem, sıradışı işler yapıyor, üstün yetenekleri var ama yine de sevmem, o gamsız hali beni rahatsız ediyor. Hedef Şampiyonlar Ligi olacaksa bu takıma seneye ciddi takviye gerekiyor. Öncelik savunma olmalı, ortası tamamen değişebilir. Mourinho İtalya’da pek mutlu değil ama kendi kariyeri için en azından bir sene daha kalmalı.
.
Serie A bu sene belki biraz ilerler mi dedik ama bir şey değişmemiş, İngiltere bu mücadelede hala çok üstün. Premier League’in lideri, ikincisi ve beşincisi Seria A’nın aynı sırada olan takımlarını bire bir eşleşerek elemiş oldu. La liga’dan ise sadece Barcelona bunlarla baş eder, o da zaten La Liga üstünde bir takım. Bayern Munich’in de pek şansı olmadığına göre bu sezon %100 İngiliz finali olmasının önüne sadece kura ve Barcelona geçebilir.


1 yorum:

Pamukk dedi ki...

hayatımda manchester united kadar ballı bir takım görmedim. evet evet eminim görmedim. belki de ferguson'un balıdır o gidince biterler.