31 Mart 2009 Salı

Türkiye - İspanya

.
İlk maçın öncesinde arkadaşlarla hafif hafif rakı içerken ikinci maçtan daha çok korktuğumuzu konuşuyorduk. Yarın akşam İspanya tarafından gelen kadro haberleri açıkçası benim korkumu biraz daha arttırıyor. Kanatlarında Riera ve Silva'nın olduğu, tek forvet Torres arkasında Xavi'nin oynadığı takım işimizi çok zorlaştıracaktır. Torres'in bu maçta ilk maça oranla çok daha etkili olması şaşırtıcı olmayacak. İlk maçta olduğu gibi bu maçta da tek avantajımız Iniesta'nın olmaması, Madrid'de beklediğimizden iyi bir oyun görmemizde onun eksikliğinin de etkisi büyük.

Aurelio ile Emre'nin iyice gömülmesi ve alanlarını iyi savunması, kendilerinin de iyi günlerinde olmasıyla güven veren savunma bu maç çok zorlanabilir. Emre Aşık'ın oynayıp oynamayacağı belli değil, oynarsa kart görmemek için ekstra dikkatli olması gerekecektir. Oynamadığı takdirde benim tercihim Eren olurdu, hatta Emre Aşık oynasa bile Hakan Balta'yı sola geçirebilmek için onu tercih edebilirim.
.
İspanyollar sahaya çok rahat çıkacakken baskı altında oynayacak taraf ise Türkiye olacak. Milli takım seyirci profili de gol gelmeyip bir de bekledikleri futbolu göremeyince bu baskıyı iyice arttıracaktır ki sanırım Fatih Terim de taraftarlara sabır çağrısı yapmış. Bizim kadromuz nasıl olacak bilemiyorum, ilk maçta oynayan takımdan yerini kaybedebilecek iki isim Nihat ve Emre Belözoğlu gibi duruyor. Ben olsam herhalde Nihat'ı kenara alırdım, hem orta sahayı güçlendirmek hem de Tuncay ile Arda'ya daha fazla özgürlük verebilmek bana daha doğru geliyor.

Açıkçası gruptaki duruma puan hesapları yapacak kadar hakim değilim ama yarın Sami Yen'den bir puanla çıkmak beni tatmin edecek. Bana kalan tüm maçları kazanmak yarın İspanya'yı Sami Yen'de yenmekten daha kolay geliyor. Karamsar bir bakış oldu farkındayım ama benim takımla birlikte motivasyon konuşmalarını dinleme şansım yok, sadece düşündüğümü söylüyorum. Sonuçta ne olursa olsun konu Türkiye olunca insan her şeyi bekliyor. Bu maç özelinde de iş taktikten, sistemden, kadrodan çok oyuncuların kapasitelerinin ne kadar üzerine çıkabileceğine bakıyor ve daha önce kapasitelerinin çok çok üstüne çıkabildiklerini gördük..

Türkiye - İspanya
Ali Sami Yen - İstanbul
21:00@Atv

4 yorum:

eurostadiums dedi ki...

KİMSE BİZİ İKİ KERE YENEMEZ!
http://e-footer.blogspot.com/

Pamukk dedi ki...

yenicez.

Şen Şef dedi ki...

"...Sami Yen'den bir puanla çıkmak beni tatmin edecek. Bana kalan tüm maçları kazanmak yarın İspanya'yı Sami Yen'de yenmekten daha kolay geliyor."

Aynen. İspanya dışında kim olsa biraz daha umutlu olabilirdim galibiyetten.

Pamukk dedi ki...

çok inanmıştım oysa. yazık oldu. yenilgiyi hakettiğimizi düşünmüyorum. beceriksiz heyecanlı ayaklarımız olmasaydı alabilirdik maçı.